Banner PRINT CART jpghow to do a screen shot

Aspirina ucide celulele canceroase

Doua studii noi ofera noi detalii asupra efectelor benefice ale aspirinei, identificand trei moduri prin care acest medicament lupta impotriva cancerului, scrie descopera.ro.
Cercetarile arata ca pe langa faptul ca aspirina protejeaza impotriva aparitiei cancerului, acest medicament poate actiona cu o „lovitura dubla” impotriva celulor canceroase existente. Rezultatele cercetarilor sugereaza ca o mica doza zilnica de aspirina ar putea fi recomandata celor ce vor sa previna aparitia cancerului. Doctorii deja prescriu doze zilnice de aspirina pentru a preveni afectiunile cardiovasculare.
Cercetatorii de la Universitatea Bristol au descoperit ca aspirina poate preveni ca celulele sa sufere mutatii si sa devina canceroase, prin „infometarea” acestora. „Acest lucru inseamna ca o doza zilnica de aspirina ar putea preveni cancerul, insa este nevoie de mai multe studii pentru a confirma acest lucru”, a explicat Dr. Yi Feng, autorul studiului publicat in jurnalul stiintific Current Biology
Un alt studiu, finantat de organizatia Cancer Research si publicat in jurnalul stiintificGastroenterology, arata ca aspirina poate ucide celulele canceroase prin controlarea a doua procese care influenteaza modul in care energia este folosita de celule. (sursa: einformatii.ro)

Postati un comentariu

Datele de contact sunt confidentiale si nu vor fi dezvaluite catre terte persoane!